تور جزیره هنگام (شگفت انگیزترین جزیره جنوب ایران)

تنگه چاهکوه
تنگه چاهکوه (مکانی آرام، عجیب و پر رمز و راز)
سپتامبر 3, 2017
دیدنیهای جزیره هرمز
دیدنیهای جزیره هرمز (همه چیز در مورد جزیره هرمز)
سپتامبر 4, 2017
رقص دلفین ها در جزیره هنگام

جزیره هنگام یکی از جزیره‌های زیبای ایران در خلیج فارس می‌باشد که 33.6 کیلومتر مربع مساحت دارد و در جنوب جزیره قشم واقع شده است. این جزیره شامل معادن مختلفی از جمله نمک، سرب و خاک می‌باشد. فاصله این جزیره تا بندرعباس 43 مایل دریایی و تا شهر قشم 29 مایل دریایی است. بهتر است بدانید که این جزیره از نظر تقسیمات سیاسی جزء شهرستان قشم محسوب می‌شود که نام قبلی این جزیره هنجام و هنیام بوده است که امروزه آن را به عنوان جزیره هنگام می‌شناسند.

اقتصاد مردم این منطقه از دیرباز ماهیگیری و صیادی بوده است اما الان فروش صدف و پذیرایی از گردشگران جزء فعالیت‌های مهم مردم محلی این منطقه شده است. یکی از دیدنی‌های جالب این جزیره تاسیسات بندری انگلیسی‌ها می‌باشد.

این جزیره به دلیل اینکه چهره بومی خود را حفظ کرده است یکی از دیدنی ترین جزایر خلیج فارس محسوب می‌شود به طوری که سنت‌های گذشته‌های دور به راحتی در آن قابل مشاهده می‌باشد.

هنگام

ساحل تمیز و شفاف این جزیره به همراه ماهی‌ها و آبزیان مختلف هر گردشگر و بیننده را به خود جذب کرده است. از جذاب‌ترین دیدنی‌های این جزیره دیدن محلی‌های آن است. مردمانی خونگرم با لباس‌های رنگارنگ و زیبا همه را به سمت خود می‌کشاند.

بهتر است بدانید که به دلیل اینکه این جزیره جزء خطه جنوبی ایران است دارای آب و هوای گرم و مرطوب است. بهترین زمان سفر به این جزیره اواسط پاییز تا اواسط اردیبهشت می‌باشد زیرا آب و هوای معتدل و خوبی را دارد. جالب است بدانید که اگر قصدتان از سفر به جزیره هنگام دیدن دلفین‌های منطقه است بهترین ماه‌ سفر به این جزیره ماه‌های آذر و دی می‌باشد.

جزیره هنگام، از اشغال پرتقالی‌ها تا ساحل امن دلفین‌ها

زیبایی‌های جنوب ایران تمامی ندارد. در این مقاله قصد داریم شما را با جزیره هنگام در قشم آشنا کنیم. این جزیره با وجود مساحت کم، پر از شگفتی و زیبایی است. اگر به مناظر طبیعی خاص و کم‌نظیر علاقه دارید حتماً سفری به این جزیره داشته باشید. جزیره هنگام می تواند یکی از مقاصد قشم گردی هر گردشگر باشد.

جزیره هنگام

برای این تجربه لذت‌بخش یک روز زمان نیاز دارید. البته زمان موردنیاز، برای رسیدن به جزیره هنگام را باید به آن اضافه کرد. دلفین‌ها، خاردم مصری، آهوان زیبا، کشتی پرتقالی‌ها، سواحل نقره‌ای و غذاها و صنایع دستی بومیان این منطقه از متفاوت‌ترین و جالب‌ترین جاذبه‌های گردشگری محسوب می‌شود که در دل این جزیره کوچک جای دارند. شما میتوانید سفر لذت بخش به جزیره هنگام را با تور جزیره هنگام هتل فولتون تجربه کنید. جهت اطلاع از تورهای جزیره هنگام به انتهای صفحه مراجعه نمایید.

برای آشنایی بیشتر با جزیره هنگام در قشم، پیشنهاد می‌کنیم مقاله را تا انتها بخوانید.

  • تاریخچه جزیره هنگام
  • موقعیت جغرافیایی جزیره هنگام
  • ساکنین جزیره هنگام
  • چرا سفر به جزیره هنگام؟
  • دیدنی های جزیره هنگام
  • ساحل نقره ای جزیره هنگام
  • زیست‌بوم جانوری جزیره هنگام در قشم
  • دسترسی به جزیره هنگام در قشم
  • اقامت در جزیره هنگام
  • بهترین فصل سفر به هنگام

 

تاریخچه جزیره هنگام

 

تاریخچه جزیره هنگام

در طول تاریخ جزیره هنگام در قشم، به دلیل داشتن سواحل عمیق که برای لنگر گرفتن کشتی‌ها مناسب بود، توجه بسیاری از مهاجمین را به خود جلب کرده است.

داشتن ‌لنگرگاه در منطقه‌ای در خلیج فارس، نزدیک به تنگه هرمز و با اهمیت استراتژیک نظامی آرزوی مهاجمین زیادی بود. ناگفته نماند که داشتن چاه‌های آب، ارزش بیشتری به این جزیره داده است.

احتمالاً نام کشتی پرتقالی‌ها را شنیده‌اید. این کشتی که یادآور برچیده شدن چنگال اشغالگران است، از دوران صفوی بر جای مانده است. پرتقالی‌ها در این زمان جزیره قشم را اشغال نموده بودند و شاه عباس صفوی موفق به بیرون راندن آنان شد.

 در دوران قاجار نیز این جزیره، طمع انگلیسی‌ها را تحریک کرد. دولت انگلیس با مجوز از شاهان قاجار در این منطقه جولان می‌داد. انبار زغال و تلگراف‌خانه که توسط انگلیس‌ها ساخته شده بود، از یادگارهای آن دوران است.

هم‌زمان با انگلیسی‌ها، سلطان مسقط (کشور عمان) نیز ادعای مالکیت جزیره هنگام را داشت. خود جزیره نیز تحت سلطه شیخی سنی مذهب و با عقاید وهابی بود. در این برآشفتگی، اوضاع بر وفق مراد انگلیسی‌ها بود.

این وضعیت تا سال 1307 ادامه داشت تا اینکه رضاشاه بر مسند قدرت نشست و با اعزام سه کشتی بزرگ به نام‌های گیلان، آذربایجان و پهلوی، این جزیره را از تصرف بیگانگان رهایی بخشید.

موقعیت جغرافیایی جزیره هنگام

جزیره زیبا، کوچک و دیدنی هنگام در استان هرمزگان و شهرستان قشم قرار دارد. این جزیره در 2 کیلومتری جنوب شرقی جزیره قشم واقع شده است.

جزیره هنگام از دهستان‌های قشم محسوب می‌شود و روستای ماشی یا هنگام جدید مرکز آن است. نقشه جزیره هنگام به شکل مخروط است و مساحتی بالغ بر 6.33 کیلومتر مربع دارد. نام قدیم این جزیره، هنجام یا هنیام است. در فارسی باستان هنگاما و در ارمنی انگام نام دارد.

نقشه جزیره هنگام

این واژه از نظر معنا، به وقت و زمان اشاره دارد. هنگام، در کل دارای سه آبادی کوچک با نام‌های هنگام قدیم، هنگام غَیل و هنگام نو است.

هنگام غیل که بین دو آبادی دیگر قرار گرفته است، به دلیل گود بودن، محلی برای جمع شدن آب بوده و به همین دلیل نام غیل را برای آن انتخاب نموده‌اند.

غیل در زبان محلی یعنی وادی‌ای که چشمه‌ها در آن جاری شوند. هنگام قدیم و هنگام غیل تقریباً خالی از سکنه هستند اما هنگام نو در حدود 800 نفر جمعیت را در دل خود جای داده است.

همه مردم جزیره هنگام، خویشاوند هستند و در فضایی صمیمی زندگی می‌کنند. این سه روستا با جاده‌های شوسه به هم متصل شده‌اند.

در روستای هنگام نو، ساحل شنی و مناسب برای پهلو گرفتن قایق‌ها وجود دارد. اسکله، کارخانه آب‌شیرین‌کن، پاسگاه، دفتر پست و مدرسه از معدود آثار مربوط به رد پای زندگی شهری در جزیره هنگام هستند.

 

نام قدیم این جزیره، هنجام یا هنیام است. در فارسی باستان هنگاما و در ارمنی انگام نام دارد. این واژه از نظر معنا، به وقت و زمان اشاره دارد.

 

ساکنین جزیره هنگام

ساکنین جزیره هنگام

مردم این مناطق بومی هستند و شغل اصلی آنان صید ماهی و میگو است. در قدیم صید کوسه، از اصلی‌ترین منابع درآمدی مردم روستا بوده است. علاوه بر این برخی از اهالی منطقه به جای صید، به پرورش ماهی و میگو روی آورده‌اند.

رونق صنعت گردشگری در جزیره هنگام، باعث شکل‌گیری مشاغل جدیدی چون فروش صنایع دستی، طبخ غذاهای محلی و اسکان مسافران شده است. زندگی ساده و سنتی مردم جزیره هنگام برای گردشگران تازگی و جذابیت دارد.

خانم‌های این جزیره، با روبند و لباس‌های محلی رنگارنگ در به کار و ارائه محصولات به گردشگران می‌پردازند. برخی از آن‌ها به فروش زیورآلات دست‌ساز که با صدف‌های دریایی ساخته شده مشغول‌اند و برخی ادویه‌های مخصوص غذاهای دریایی می‌فروشند.

علاوه بر این می‌توانید از دست‌پخت آن‌ها و غذاهای دریایی و محلی نیز استفاده کنید. سمبوسه میگو و خرچنگ، برنج و ماهی یا میگو (حواری میگو) از غذاهای معروف مردم جزیره است. اگر شما هم به خوردن غذاهای دریایی علاقمندید تور جزیره هنگام  مناسب شماست.

یک خاطره زیبا از جزیره هنگام می‌تواند نقش‌های زیبا و سنتی و اصیل حنا باشد که خانم‌ها هنرمند جزیره بر روی دست شما به یادگار می‌گذارند. حنا در روز اول، نارنجی‌رنگ و سپس به رنگ قهوه‌ای درمی‌آید. این نقش برای مدتی دستان شما را زیبا می‌کند و سپس به‌تدریج محو می‌شود.

جاذبه‌های گردشگری جزیره هنگام نوار ساحلی به طول 50 کیلومتر دارد که سرتاسر زیبایی و شگفتی است. جزیره هنگام، در کنار ویژگی‌های بارز گردشگری، آبستن معادن نمک، خاک و سرب است.

  دره تندیس ها یا دره مجسمه (یکی دیگر از شگفتی‌های طبیعی قشم)

ارتفاعات پست آهکی از دل جزیره سر برآورده‌اند که بلندترین آن‌ها کوه ناکس با ارتفاع 106 متر است. بارزترین ویژگی جزیره هنگام، ساحل مرجانی و آب‌های شفاف آن است. بخشی از ساحل جزیره هنگام به قدر زلال و شفاف است که به آن آکواریوم می‌گویند.

اگر به شنا یا حتی غواصی علاقه دارید، این ساحل یکی از بهترین گزینه‌های موجود در ایران است. با دوربین‌های زیرآب، امکان ثبت تصاویر زیبایی از جانداران و گیاهان زیر آب، مثل خرچنگ‌ها و طوطی‌های خاردار دریایی را خواهید داشت.

اگر به شیرجه زدن در آب و هیجان آن علاقه داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم. ساحل کله خماسی و صخره‌های آن را از دست ندهید. فقط به خاطر داشته باشید که به دلیل شوری زیاد آب، باید حتماً از تجهیزاتی مثل عینک شنا و دماغ گیر استفاده کنید.

علاوه بر این بهتر است بلافاصله پس از آب‌تنی، به اقامتگاه برگشته و دوش بگیرید. باورهای خرافی در این جزیره نیز ریشه‌دارند. یکی از این باورها مربوط به صخره‌هایی به شکل انسان است که در نزدیکی روستای غیل قرار دارند.

به این صخره، سنگ مادر و دختر می‌گویند و اعتقاد دارند مربوط به مادر و دختری است که سال‌ها پیش، از دست زورگویان فرار می‌کردند و وقتی راهی برای فرار نمی‌بینند دست به دعا می‌شوند. خداوند نیز دعای آنان را مستجاب می‌کند و به سنگ تبدیلشان می‌گرداند تا از گزند مهاجمان دور بمانند.

منظره زیبا و کم‌نظیری که فقط شب‌ها قادر به دیدن آن خواهید بود، سواحل نقره‌ای است. تصاویر درخشش موج‌هایی که به ساحل می‌رسند و بیشتر شبیه طرح‌های گرافیکی و رویاگونه است.

از نظر علمی این پدیده مربوط به جانوران دریایی به نام فیتوپلانگتون است. این گونه آبزی، وقتی احساس تنش داشته باشد از خودش نور متصاعد می‌کند.

این نور آبی‌رنگ، به صورت دانه‌های ریز، روی ماسه‌ها می‌نشیند و پس از مدتی محو می‌شود. رنگ‌دانه‌های درخشان این آبزی عجیب، تصویر جادویی را در شب‌های جزیره هنگام خلق می‌کند. نمونه چنین پدیده‌ای تنها در سواحل مالدیو و کالیفرنیا مشاهده شده است. البته برای دیدن این منظره لازم است که به اندازه کافی صبور باشید.

 

از نظر علمی این پدیده مربوط به جانوران دریایی به نام فیتوپلانگتون است. این گونه آبزی، وقتی احساس تنش داشته باشد از خودش نور متصاعد می‌کند. این نور آبی‌رنگ، به صورت دانه‌های ریز، روی ماسه‌ها می‌نشیند و پس از مدتی محو می‌شود.

 

یکی دیگر از زیبایی‌های جزیره هنگام کوه‌هایی با خاک سرخ‌رنگ به نام گلک است. از این خاک سرخ، در سازه‌های اسکله و تأسیسات و تهیه سنگ‌های تزیینی به کار رفته در نمای ساختمان‌ها استفاده می‌شود. یکی از موارد مصرف غیرقابل باور این خاک، تهیه مربایی با نام مربای سوراخ است.

خاک سرخ هنگام

بهتر است بدانید که در جنوب ایران وجود خاک‌های سرخ رنگ بسیار رایج می‌باشد. این خاک سرخ باعث معروفیت و شهرت این منطقه شده است. دلیل سرخی خاک این جزیره اکسید آهن با خلوص 70 درصد است. خاک سرخ در این منطقه خواص خوراکی دارد و حتی به عنوان ادویه گلک از آن استفاده می‌کنند.

چرا سفر به جزیره هنگام؟

هنگام یکی از جزایر زیبا در 2 کیلومتری جزیره قشم است. و به دلیل دیدنی‌های آن یکی از زیباترین جزایر ایران است.

دیدنی های جزیره هنگام

  • روستای قدیم و جدید هنگام
  • تاسیسات بندری انگلیسی‌ها در جزیره هنگام
  • سنگ مادر و دختر (در جزیره هنگام، سنگ هایی قرار دارد که شبیه انسان می باشد)
  • کوه و خاک های قرمز جزیره هنگام
  • ساحل نقره ای جزیره هنگام

ساحل نقره ای جزیره هنگام

از مهم‌ترین، جذاب‌ترین و شگفت انگیز‌ترین جاذبه‌های گردشگری این منطقه ساحل نقره‌ای جزیره هنگام می‌باشد. به دلیل وجود ذرات درخشانی از نوع کانی براق در بین ماسه‌های این ساحل به آن ساحل ماسه‌ای نقره ای می‌گویند. مخصوصا زمانیکه نورخورشید به این ذرات درخشان می‌خورد یک نور فوق العاده زیبا و درخشانی را منعکس می‌کنند که بسیار خیره کننده بوده و از مهم ترین عوامل جذب گردشگری محسوب می‌شود. این ساحل هم در روز و هم در شب به قدری زیبا است که بسیار دل انگیز و خیره کننده می‌باشد. می‌توان گفت زمانیکه امواج به ساحل می‌رسند و با ذرات نورانی ترکیب می‌شود و یک درخشندگی خاص را ایجاد می‌کنند که تا مدتی روی ماسه باقی می‌ماند. لازم به ذکر است که برای جلوگیری از کاهش این زیبایی خاص در ساحل باید ذرات نقره ای روی ماسه ها دست خورده نشوند.

از جاذبه های شگفت انگیز جزیره هنگام، می‌توان به دلفین ها، آهوها، خاردم مصری، سواحل ناب، کشتی به گل نشسته پرتقالی و از همه مهم‌تر و جذاب تر ساحل ماسه ای نقره ای جزیره هنگام اشاره کرد.

ساحل نقره ای جزیره هنگام 

در ساحل زیبای هنگام ساحلی به نام ساحل نقره ای وجود دارد. در ساحل نقره ای جزیره هنگام ذرات درخشانی وجود دارد که از نوع کانی براق است. به دلیل این درخشانی این ساحل را ساحل نقره ای جزیره هنگام (ساحل درخشان هنگام) می نامند. ساحل جزیره هنگام در شب و روز چشم نواز است و یکی از دیدنی‌های جزیره هنگام است. درخشندگی این ساحل به دلیل وجود فیتوپلانکتون‌های دریایی است.

 

علت ایجاد ساحل نقره ای جزیره هنگام

هیچی دلچسب تر از نشستن در کنار ساحل درخشان و زیبا نیست که باعث از بین رفتن همه خستگی‌ها از تن می‌شود. طول نواری ساحل نقره ای جزیره هنگام 50 کیلومتر است که در هر قدم آن یک تصویر متفاوت از دریا را خواهید دید. جالب است بدانید که ساحل و آب‌های درخشان جزیره هنگام شباهت بسیاری به سواحل مالدیو و کالیفرنیا دارد که همین موضوع باعث جذب گردشگران زیادی به این منطقه شده است.

طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان علوم دریایی دلیل این درخشندگی ساحل فیتوپلانکتون‌های دریایی می‌باشند. فیتوپلانکتون‌ها موجودات ریز دریایی هستند که با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیستند. این موجودات براساس ویژگی‌های زیست بومی‌ که دارند طبقه بندی می‌شوند. جالب است بدانید اگر تعداد بسیار زیادی از فیتوپلانکتون‌ها در آب تجمع کنند به خاطر سبزینه ای که دارند رنگ آب را به رنگ سبز تغییر می‌دهند.  به دلیل این ویژگی خاص امروزه بسیاری از گردشگران و مسافران را به خود جلب کرده است.

زیست‌بوم جانوری جزیره هنگام در قشم

 

زیست بوم جانوری جزیره هنگام

علاوه بر طوطی‌های خاردار دریایی، ماهی‌ها، خرچنگ‌ها و سایر جانورانی که در بستر دریا زندگی می‌کنند. این منطقه زیستگاه گونه‌ای آهو، با نام جبیر است. این حیوان زیبا، لاغرتر از آهو بوده و جنس نر و ماده آن دارای شاخ است.

دیدن جبیرها دشوارتر از سایر گونه‌های جانوری است. سرعت دویدن این حیوان 80 کیلومتر در ساعت است.

جزیره هنگام، زیستگاه لاک‌پشت پوزه عقابی نیز هست و اگر خیلی خوش‌شانس باشید ممکن است موفق شوید این گونه‌ی نادر و در حال انقراض را نیز از نزدیک ببینید.

علاوه بر آن، این منطقه میزبان نوعی سوسمار با نام خاردم مصری است که اغلب در کشورهای عربی زندگی می‌کند و در ایام قدیم، اعراب از آن به عنوان منبعی از پروتئین تغذیه می‌کردند.

اعراب پوست خاردم مصری را نیز مناسب تهیه چرم می‌دانند. طول جنس نر این حیوان ممکن است به 76 سانتی‌متر هم برسد.

اگر از خزندگان می‌ترسید، بهتر است بدانید دیدن خاردم مصری هم مانند سایر گونه‌های جانوری این منطقه، کار ساده‌ای نیست و کاملاً به شانس شما بستگی دارد. خزنده دیگری که در این جزیره می‌توانید مشاهده کنید، کروکدیل است.

این حیوان درنده را می‌توانید در محیط امن پارک کروکدیل نوپک ببینید. دلفین‌ها در آب‌های اطراف جزیره هنگام زندگی می‌کنند. این موجودات، باهوش و سرزنده هستند.

  تنگه چاهکوه (مکانی آرام، عجیب و پر رمز و راز)

به همین دلیل تماشای بازی آن‌ها، برای بسیاری از افراد سرگرم‌کننده و آرامش‌بخش است. وقتی با قایق به سمت جزیره هنگام می‌روید شانس دیدن آن‌ها را خواهید داشت.

اگر دوست داشته باشید بازی دلفین‌ها را از ساحل جزیره تماشا کنید باید کمی سحرخیز باشید و صبح زود به ساحل بیایید. در خنکای هوای صبح، دلفین‌ها به سطح آب و نزدیک ساحل می‌آیند و تصاویر زیبایی خلق می‌کنند.

همان‌طور که گفتیم دلفین‌ها طاقت هوای گرم را ندارند و به همین دلیل تنها تا اردیبهشت‌ماه، میهمان آب‌های اطراف جزیره هنگام هستند.

 

دلفین های جزیره هنگام

بازار هنگام

از دیدنی ترین بازارهای محلی در کشور بازار جزیره هنگام می‌باشد. یکی از ویژگی‌هایی که باعث شده است این بازار محبوب شود این است که این بازار را با مصالح محلی و بومی ساخته اند به طوری که قدم به قدم بازار هنگام رنگ و بویی از سنت‌های کهن وجود دارد. فروشندگان با لباس‌های دیدنی و جذاب زیورآلات دستی که از صدف درست کرده‌اند را می‌فروشند. جالب است بدانید که بازار هنگام تنها مکانی برای خرید نیست بلکه یک مکانی برای همنشین شدن با مردم بومی منطقه است و شنیدن داستان‌های جذاب دریا از آنها می‌باشد.

بازار هنگام

دسترسی به جزیره هنگام در قشم

فاصله جزیره هنگام تا قشم

خیلی تفاوتی نمی‌کند که از قشم به هنگام بروید یا بندرعباس، فاصله بندرعباس تا جزیره هنگام 43 مایل دریایی و فاصله شهر قشم تا جزیره هنگام، 29 مایل دریایی است.

هر مایل دریایی برابر با 1852 متر است. هر جا که باشید، برای رفتن به جزیره هنگام، باید خود را به بندر کندالوی جزیره قشم برسانید. ما در اینجا سه راه برای رفتن به جزیره هنگام را به شما معرفی می‌کنیم.

  1. اگر در شهر قشم باشید باید به بندر کندالو بروید. از این بندر تا اسکله جزیره هنگام تنها ده دقیقه فاصله دارید. سوار بر قایق‌ها شوید و پس از ده دقیقه پر از هیجان و زیبایی، پا بر ماسه‌های طلایی جزیره هنگام بگذارید. در طول راه، شانس دیدن مرغان دریایی، دلفین‌ها و ماهی‌های رنگی را خواهید داشت. مرغان دریایی برای شکار ماهی‌هایی که به سطح آب می‌آیند بالای دریا پرسه می‌زنند. دلفین‌های بازیگوش نیز اغلب در حال شنا و بازی کردن هستند. ماهی‌های رنگی، عاشق خوردن نان هستند. پس اگر این تجربه برای شما خوشایند است می‌توانید کمی نان به همراه داشته باشید و به آن‌ها غذا بدهید. افسوس که فرصت کوتاهی در اختیارتان است و این فاصله تنها ده دقیقه است. تور جزیره هنگام هتل فولتون از قشم می باشد.
  2. همان‌طور که گفتیم از بندرعباس نیز می‌توانید رهسپار جزیره هنگام شوید. البته ابتدا باید به اسکله شهید حقانی رفته و از آنجا به سمت قشم حرکت کنید.
  3. اگر مایل باشید اتومبیل خود را به شهر قشم ببرید، از اسکله بندر پل (در پنج کیلومتری بندر خمیر)، می‌توانید با لندی‌کرافت به همراه خودرو شخصی خود به بندر لافت بروید. با خودرو می‌توانید از مسیر بندر سوزا به سمت بندر کندالو بروید اما برای رفتن به جزیره هنگام باید بدون ماشین و با قایق سفر کنید.

 

هزینه رفتن به جزیره هنگام

لازم است بدانید که هزینه رفتن به جزیره هنگام به دلیل محدودیت در تعداد هتل و رستوران و بازدید رایگان از جاهای دیدنی منطقه بسیار ارزان می‌باشد. می‌توان گفت هزینه رفتن به جزیره هنگام صرفا هزینه رفت و آمد آن است. نکته قابل توجه این است که نمی‌توانید مستقیما و از طریق هواپیما به این جزیره سفر کنید. دو راه برای رفتن به این جزیره وجود دارد. اول راه این است که  با خرید بلیط هواپیما به قشم بروید و از طریق اسکله کندالو از راه دریایی و از طریق قایق به جزیره بروید. یک راه دیگر رسیدن به جزیره این است که با خرید بلیط هواپیما یا قطار به بندرعباس بروید و بعد از طریق اتوبوس‌های دریایی که در اسکله شهید حقانی وجود دارند به قشم رفته و از قشم و اسکله کندالو از طریق قایق‌های موجود در اسکله به جزیره بروید. در هر حالت مسیر رسیدن به جزیره با قایق سواری در آب‌های نیلگون خلیج فارس شروع می‌شود و این یک تجربه بسیار لذت بخش خواهد بود.

برای رفتن به جزیره هنگام باید از راه کناره جنوبی جزیره قشم به سمت روستای شیب‌ دراز رفت (از جزیره قشم خودروهای سواری و تاکسی‌ها شما را به روستای شیب دراز می برند) و از آنجا قایق‌ها به صورت دربست شما را به جزیره هنگام می برند. شما هزینه رفتن به قشم (هوایی یا زمینی و دریایی) را دارید که بر اساس نرخ روز محاسبه میشود + هزینه تاکسی تا روستای شیب‌ دراز + هزینه قایق

از لحاظ هزینه می‌توان گفت که هزینه  بلیط اتوبوس از تهران به بندرعباس متغیر است و قیمت آن بین 60 تا 110 هز تومان می‌باشد. در صورتیکه بخواهید با قطار به بندرعباس بروید هزینه آن بین 80 تا 140 هزار تومان متغیر بوده و حدود 19 ساعت طول می‌کشد. برای رفتن به بندرعباس اگر بخواهید با هواپیما بروید هزینه آن از 240 تا 590 هزار تومان متغیر می‌باشد.

از طرفی برای رفتن به جزیره هنگام از طریق شناورهای دریایی هزینه بسیار کم و ارزان بوده و تنها با 10 هزار تومان می‌توانید به جزیره بروید.

تور گشت ساحلی قشم که شامل تور جزیره هنگام نیز می باشد نفری 120.000 تومان می باشد.

هزینه رفتن به جزیره هنگام 

اقامت در جزیره هنگام

مردم جزیره هنگام نو، خانه‌های روستایی را برای اقامت گردشگران تجهیز کرده‌اند. اغلب گردشگران یک روز کامل را در این جزیره می‌گذرانند. اقامتگاه بوم گردی هنگام با ظاهر سنتی آن، شب خاطره‌انگیزی برای شما رقم خواهد زد.

اگر به فکر برپایی کمپ هستید، یک کمپینگ دائمی در جزیره هنگام وجود دارد که در نزدیکی پارک کروکدیل نوپک قرار دارد. البته پیش از آن‌که به خوابی راحت فکر کنید، باید بدانید که این پارک، محل پرورش کروکدیل‌ها است.

البته جای نگرانی نیست و خطری شما را تهدید نمی‌کند. در این پارک با هدف بهره‌برداری اقتصادی و جلوگیری از انقراض این گونه جانوری به پرورش کروکدیل می‌پردازند. جزیره هنگام در قشم، محیط مناسبی برای سفر و تفریح است.

شنا، غواصی، تماشای جانوران، مناظر طبیعی ویژه و صدای آرامش‌بخش امواج دریا منبع خوبی برای انرژی گرفتن و کسب آرامش برای روح است.

بسیاری از گردشگران به عکاسی و تصاویر ثبت شده اکتفا نمی‌کنند و دوست دارند مقداری از شن و صدف‌های ساحل را به یادگار همراه خود ببرند.

توجه داشته باشید که انبوه این دانه‌های شن است که این ساحل زیبا را تشکیل می‌دهد و اگر به ازای هر گردشگر مشتی از آن کاسته شود پس از مدتی، زیبایی جزیره از بین خواهد رفت. هنگام را با همه دنیا، از امروز تا آینده حفظ کنیم.

اگر تمایل ندارید جهت اقامت در جزیره هنگام بمانید و اقامتگاه بوم گردی جزیره هنگام را جهت اقامت انتخاب نمی کنید میتوانید به قشم بازگردید و در هتل های قشم اقامت داشته باشید.

اقامت در جزیره هنگام

هزینه اقامت و خورد و خوراک در جزیره هنگام

برای اقامت در جزیره می‌توانید از اقامتگاه بوم گردی جزیره هنگام استفاده کنید. برای مثال هزینه یک اتاق دو تخته در هتل حدودا 160 هزار تومان می‌باشد.

برای خورد و خوراک می‌توانید به رستوران‌های سنتی و کافه مراجعه کنید. هزینه هر وعده از 10 تا 30 هزار تومان متغیر می‌باشد. بهتر است بدانید که این هزینه با سفارش نوشیدنی، پیش غذا و دسر بیشتر خواهد شد.

هزینه حمل و نقل و بازدید از جاهای دیدنی جزیره هنگام

برای رفت و آمد در جزیره می‌توانید از سه چرخه، ماشین و موتور استفاده کنید. معمولا هزینه رفت و آمد یک روز در جزیره بین 10 تا 20 هزار تومان متغیر خواهد بود.

  قیمت اجناس به هنگام خرید در قشم چقدر است؟ (13 نکته برای خرید از قشم )

می‌توان گفت جزیره هنگام جاهای دیدنی بسیاری را دارد که اکثر آنها رایگان می‌باشد. برای هر نفر می‌توانید بودجه ای در حدود 10 هزار تومان را در نظر بگیرید.

بنابراین هزینه سفر یک روزه به جزیره در ارزان ترین حالت و استفاده از اتوبوس حدود 600 هزار تومان خواهد شد. اما در گران ترین حالت و استفاده از هواپیما حدود یک میلیون و چهارصد هزار تومان خواهد بود.

هزینه سفر سه روزه به جزیره هنگام در ارزان ترین حالت حدودا یک میلیون و صد هزار تومان خواهد بود و در گران ترین حالت ممکن حدود 2 میلیون افزایش پیدا خواهد کرد.

 

هتل در جزیره هنگام

هتل در جزیره هنگام وجود ندارد، مسافران در زمان سفر به جزیره هنگام به دلیل نزدیکی به جزیره قشم پس از بازگشت در هتل های قشم اقامت می کنند. گشت و گذار در جزیره هنگام نیازی به اقامت در جزیره هنگام ندارد. گرچه اقامتگاه بوم گردی جزیره هنگام جهت اسکان مسافران وجود دارد. ما به شما اسکان در هتل فولتون قشم را پیشنهاد می کنیم.

بهترین فصل سفر به هنگام

از اواسط پاییز تا اواسط اردیبهشت بهترین زمان سفر به هنگام است؛ البته اگر برای دیدن دلفین ها به هنگام می روید، بهتر است ماه های آذر و دی را جهت اقامت در جزیره هنگام انتخاب کنید.

حیات وحش جزیره هنگام

( دلفین‌های هنگام، جبیر، خاردم مصری، لاک پشت پوزه عقابی)

زمانیکه از قشم به سمت جزیره هنگام می‌روید اولین چیز شگفت انگیزی که می‌بینید دسته ای از دلفین‌ها است که مشغول جنب و جوش هستند. عموما دلفین‌ها به هنگام صبح دیده می‌شوند. می‌توان گفت از معروف ترین جاذبه های گردشگری این جزیره دلفین‌ها می‌باشند. می‌توانید با هزینه ای بسیار کم بازی دلفین‌ها را از نزدیک مشاهده کنید. درصورتیکه دلفین‌ها سرحال باشند در اطراف قایقتان به این طرف و آن طرف می‌پرند. ساکنان این جزیره معتقدند که حدود 400 دلفین در آب‌های اطراف این جزیره وجود دارد.

یکی دیگر از زیبایی‌های این جزیره جبیرهای پران می‌باشد. می‌توان گفت نوع متفاوتی از آهوی ایرانی هستند که بومی جزیره هنگام محسوب می‌شوند. بهتر است بدانید که هم نر و هم ماده این گونه شاخ دار می‌باشند. جبیر یا آهوی انسان گریز در تمام جزیره پراکنده شده اند که فقط شب‌ها بر روی جاده قابل دیدن هستند. این آهوان با سرعت 80 کیلومتر می‌دوند. طبق مطالعات صورت گرفته 500 راس آهوی جبیر در تمام قشم وجود دارد که 300 تا از آنها در جزیره هنگام موجود می‌باشند. از زیستگاه این حیوان می‌توان به جزیره هنگام، جزیره هرمز، لارک، روستای دولاب و سلخ در غرب جزیره قشم اشاره کرد. بنابراین موقع سفر به این جزیره در صورت مشاهده آهویی با جثه کوچک که بومی مناطق بیابانی و گرم است و تنها در ایران و شبه قاره هند زندگی می‌کند می‌توان گفت شانس و اقبال در خانه تان را زده است. این نوع از آهو آب مورد نیاز خود را با استفاده از گیاهان منطقه به دست می‌آورد.

بهتر است بدانید که این جزیره زیستگاه خاردم‌های مصری می‌باشد که نسل آنها رو به منقرض شدن است. خاردم مصری یک نوع خزنده است که جزء خانواده سوسمار بوده و پوست آن یکی از با کیفیت ترین و مرغوب ترین چرم ها به شمار می‌رود.

از دیگر عجایب هفتگانه جزیره قشم که در جزیره هنگام موجود می‌باشد لاک پشت پوزه عقابی است. این جاندار هم در خطر رو به منقرض شدن قرار دارد. لاک پشت پوزه عقابی یک نوع جاندار دریایی محسوب می‌شود که علاوه بر ایران در سایر نقاط هم دیده شده است اما می‌توان گفت زیستگاه اصلی آن کشور ایران می‌باشد. این جاندار به دلیل داشتن گوشت خوشمزه و لاک زیبایی که دارد همواره مورد حمله صیادان قرار می‌گیرد. بهتر است بدانید که ویژگی بارز این گونه لاک پشت‌ها پوزه یا منقار کوتاهشان است. از نظر جثه وزنی حدود 80 کیلوگرم و طول یک متر دارند بنابراین می‌توان گفت جثه آنها بزرگ می‌باشد.

ماهیگیری در جزیره هنگام

 

اگر شما هم به ماهیگیری علاقمندید می توانید تجربه ماهیگیری در جزیره هنگام را با تور جزیره هنگام هتل فولتون تجربه کنید.

سوغات جزیره هنگام

می‌توان گفت گوشه گوشه این جزیره سرشار از زیبایی‌های خاص و منحصر به فردی می‌باشد که تمام خاطرات سفر را می‌توان با سوغات آن زنده نگه داشت. یکی از سوغاتی‌های این جزیره خرما است. هر شهر جنوبی این سوغات شیرین را در خود دارد. از سوغات معروف جزیره هنگام زیورآلاتی است که با صدف درست شده اند. از دیگر سوغاتی‌های معروف این جزیره موجودات تاکسیدرمی شده دریایی، روغن کوسه و ادویه جات می‌باشد.

کیک هلر که یک کیک اسفنجی است و با آرد، شکر، تخم مرغ و وانیل تهیه می‌شود. می‌‌توان گفت یک نوع کیک خاص است که در هیچ جای دیگری از آن پیدا نمی‌شود و از سوغاتی‌های این جزیره می‌باشد.

از دیگر سوغاتی‌های خوراکی می‌توان به نان تموشی و نان‌های محلی اشاره کرد. از ویژگی‌های خاص این نان طعم و ترکیب ویژه آن است. این نوع نان را با سس مهیاوه یا سس سوراغ می‌خورند. ادویه جات از دیگر سوغاتی خوراکی این جزیره می‌باشد که مزه و بوی تند خاصی دارد.

از دیگر سوغاتی‌های جزیره هنگام صنایع دستی دریایی است. ساکنان این جزیره با استفاده از پوسته حلزون، صدف، گوش ماهی، استخوان ماهی و مرجان صنایع دستی زیبایی از جمله تابلو نقش برجسته، پرده، آویز، زیورآلات مجسمه و گردنبند را می‌سازند.

سوغات جزیره هنگام

گلیم و رودوزی‌های سنتی از دیگر سوغاتی‌های این جزیره است که حاصل ذوق و ظرافت زنان ساکن این منطقه است. از دیگر صنایع دستی این جزیره انواع نوارهای تزئینی لباس که شک بافی نام دارد و انواع سوزن دوزی از جمله گلابتون دوزی قالی بافی، گلیم بافی، خوس دوزی، نگارگری اشاره کرد. یکی دیگر از صنایع دستی زنان برقع سازی می‌باشد.

از سوغاتی‌های دیگر می‌توان به صنایع دستی حصیری اشاره کرد. صنایع دستی تک، سینی گرد و بزرگ به نام سپ، دمکش، گلدان حصیری، کفه، ظرف میوه و درپوش کوزه از انواع صنایع دستی حصیری­ می‌باشند.

کپکاپ که یک نوع دمپایی چوبی می‌باشد که مخصوص این منطقه است. این دمپایی چوبی در کارگاه لنج سازی ساخته می‌شود و مورد استفاده ماهیگیران لنج‌سازان می‌باشد.

از دیگر سوغاتی‌های جزیره هنگام که یک ابزار موسیقی می‌باشد عود است. همچنین می‌توان گفت تور بافی و لنج سازی از دیگر مواردی است که ساخت و استفاده آنها با زندگی مردم این منطقه عجین شده است.

تور جزیره هنگام

جهت اطلاع از تورهای جزیره هنگام با هتل فولتون قشم تماس بگیرید تا دوستان ما شما را در مورد تور جزیره هنگام، دسترسی و اقامت در جزیره هنگام بیشتر راهنمایی کنند.

 

تور جزیره هنگام 

 

 تور گشت ساحل جنوبی قشم

شروع گشت ساعت 8.30 صبح تا 13.30 می باشد.
مکان های بازدید شامل: غار خوربس، دره ستارگان ، جزایر ناز و جزیره ی هنگام می باشد. ناهار در هتل (با هزینه مهمان)، ساعت 18 سرویس رفت به مراکز خرید قشم، ساعت 22 سرویس برگشت از مرکز خرید قشم و پذیرایی با دسر مخصوص در کافه رستوران روی آب در ساحل فولتون. هزینه ورودی ها و قایق بر عهده مهمان می باشد.

نرخ تور: نفری 120.000 تومان می باشد.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با هتل فولتون تماس بگیرید:

 076-35344265-7

09122006373

[تعداد: 1    میانگین: 5/5]

5 دیدگاه ها

  1. فرزانه رحمانیان گفت:

    سلام برای تاریخ 10 تا 15 بهمن تور جزیره هنگام دارید؟ و اینکه تور جزیره هنگام شامل چه مواردی هست؟

  2. محبوبه رضایی گفت:

    من یک بار به جزیره هنگام رفتم و میتونم بگم ساحل نقره ای جزیره هنگام یکی از بهترین دیدنیهای جزیره بود و حس آرامشی خاصی داشت. جزیره هنگام یکی از نقاط ایران هست که باید حداقل یک بار در زندگی تون به اونجا سفر کنید.

  3. مهرزاد گفت:

    سلام. در سفر به قشم امکان اقامت در جزیره هنگام هم وجود داره؟ یا اینکه تور جزیره هنگام یک روزه است و شب به هتل بر میگردیم؟

  4. علی عابدی گفت:

    راه های رفتن به جزیره هرمز چجوریه؟ فقط با تاکسی و قایق میشه رفت؟ لندیگراف نداره بتونیم با ماشین شخصی بریم؟

  5. ملیکا گفت:

    سلام هزینه رفتن به جزیره هنگام چقدر هست؟ اگر با تور بریم هزینه ها با تور هست یا با ما؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *