همه چیز درمورد غار خربس قشم

تاریخچه قلعه پرتغالی ها قشم
دانستنی هایی کامل از قلعه پرتغالی ها قشم
مارس 4, 2019
روستای لافت
بندر لافت (قدیمی ترین روستای تاریخی ایران)
مارس 14, 2019
غار خربس

درباره غار خربس قشم، نقشه و راه های دسترسی به آن چه می دانید؟

سفر به قشم و دیدن هر نقطه ای از آن به مثابه باز کردن کتابی می ماند که با ورق زدن هر برگش می توان حقایقی جدید و جالب را کشف کرد. در مکان های مختلف این سرزمین جاذبه های متفاوت و منحصر به فردی وجود دارند که هر یک از آن ها با جلوه های خاصی شما را شگفت زده می کنند و باعث می شوند تا بتوانید خاطره ای بی مانند و تکرار نشدنی را برای خود رقم بزنید. در این میان غار خربس قشم جلوه ای متفاوت دیگر از این خطه از سرزمینمان است که با وجود به آن  و دیدن تعداد بی شماری از شگفتی های طبیعت، انگار سفری به تاریخ را تجربه می کنید.

این غار عجیب و دوست داشتنی یکی از منحصر به فردترین و تماشایی ترین جاذبه های گردشگری جزیره قشم است که رمز و رازهای بی شماری از گذشته را در درون خود قرار داده است و به طوری که در هر یک از دالان های زیبایش می توانید به عمق آرزوهای خود فرو روید و برای خودتان خیال بافی کنید. حتی می توانید افسانه سازی کنید کاری که شاید تا قبل از ورود به این غار انجام نداده باشید. اگر شما هم قصد سفر به جزیره رؤیایی قشم را دارید به شما پیشنهاد می کنیم حتماً از غار خربس که یکی از متفاوت ترین مکان های دیدنی آن است بازدید کنید. برای آشنایی بیشتر با این غار و راه های دسترسی به آن با ما همراه باشید.

غار خربس قشم

معرفی غار خربس قشم

درباره غار خربس قشم و جاذبه های منحصر به فرد آن گفتنی های بسیاری وجود دارد. این غار یکی از متفاوت ترین نقاط دیدنی و نشانه های تاریخ پربار شهرستان قشم است. به علاوه آن که یکی از جاذبه های گردشگری متفاوت ایران زمین است که در امتداد رشته کوه های زاگرس قرار گرفته است که به شیوه ای محل اتصال کوهستان و دریا می باشد. مسیر قرار گیری دقیق این غار دقیقاً در طرف راست روستای خربس و روستای رمچاه واقع شده است. به گفته بسیاری از محققان، غار خربس تاریخی کهن و دیرینه دارد که قدمت طولانی آن به دوران حکومتی مادها بازمی گردد. از آنجایی که بسیاری از تاریخ شناسان این غار را به عنوان یکی از پدیده های شگفت انگیز دوران زمین شناختی می شناسند لذا هر ساله شمار فراوانی از مسافران و گردشگران مقصد جزیره قشم، یک روز تفریح و گردشگری خود را به دیدن جای جای این غار و تماشای زیبایی های خارق العاده اش اختصاص می دهند.

همانطور که گفته شد غار خربس یکی از مکان های تأمل برانگیز روستای خربس در جزیره قشم است که آثار متعدد و گوناگونی از معماری های صخره ای در آن به چشم می خورد. این غار که از دنباله چین خوردگی های زاگرس در طی هزاران سال گذشته پدید آمده است یکی از زیباترین و رمز آلودترین پدیده های ایران زمین است. به طور کلی ارتفاع دیوارهای صخره ای آن چیزی حدود 20 الی 30 متر می باشد که  مرور زمان و فروکش شدن آب دریاها موجبات ایجاد حفره های تودرتو در این غار را فراهم آورده است. ناگفته نماند که غار خربس قشم از دوره های گذشته تا به امروز، در طول زمان های مختلف دچار تغییرات بسیار زیادی شده است. اما با وجود تمامی این ها باز هم می توان آثار حضور با شکوه تمدن های مختلف را در آن به وضوح مشاهده کرد. شاید این غار نیز همانند دیگر غارهای تفریحی دنیا، ظاهری ساده و معمولی داشته باشد اما در درون آن دنیایی فراتر از یک دنیای معمولی قرار گرفته است. این را با ورود به دهلیزها، تالارها، دالان ها و اتاق های مختلف آن می توان لمس کرد. جدای از تمامی این ها، چشمه ها و روزنه های گوناگون بسیار زیادی که در قسمت های شمال و جنوب غار خربس قشم به وجود آمده اند گویای حضور باشکوه هزار ساله تمدن های مختلف در درون آن است.

  جنگل حرا (یکی از شگفت‌آورترین جاذبه‌های طبیعی ایران)

ویژگی های عجیب غار خربس قشم

آیا می دانید یکی از ویژگی های بارز و منحصر به فردی که غار خربس قشم را به یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری ایران تبدیل کرده است ساختار تو در تو و پر از رمز و راز آن است؟

ویژگی های عجیب غار خربس قشم

جالب است بدانید که این غار که به عجایب هفتگانه قشم معروف است در لا به لای تپه های مرجانی کوچک و بزرگ بر دامنه کوهی که بر ساحل جنوبی جزیره قشم مشرف است جا خوش کرده است. باید گفت که این غار انسان ساخت که در گوشه کنار آن معماری های دستکند به چشم می خورد با وجود هزاران سال متمادی، این غار هنوز هم ظاهر باستانی خود را به بهترین و مطلوب ترین شکل ممکن حفظ کرده است. شاید با دیدن ظاهر ساده و معمولی این غار اندکی توی ذوقتان بخورد. تا جایی که ممکن است از اینکه روزی را به بازدید آن اختصاص داده اید پشیمان شوید. اما همین که وارد دالان های غار شدید و تعدادی از پله های آن را پشت سر گذاشتید از فکرهای منفی خود پشیمان می شوید. در پای دهانه این غار دست کنده برکه هایی احداث شده است که تمامی آب باران در آن ها تجمع می گردند. این برکه در تمامی روزهای سال به جز مواقعی که باران نمی بارد آب دارد. به همین علت به محض ورود به داخل غار خنکی دل‌پذیری به صورتتان می خورد و این می تواند یک استقبال گرم از طرف این جاذبه متفاوت گردشگری برای شما باشد.

فضاهای موجود در غار خربس در قشم

درباره فضاهای موجود در غار خربس در قشم باید گفت که 9 روزه ورودی این غار را تشکیل داده است. 6 روزنه در قسمت بالایی غار، 2 روزنه در وسط و 1 روزنه در ناحیه پایینی وجود دارد. به این ترتیب از یک روزنه به درون غار وارد می شوید و پس از بازدید قسمت های مختلف آن، از یک روزنه دیگر خارج می شوید. پشت این روزنه ها یک تالار بزرگ احداث شده است که به محض ورود به درون آن ها چشمتان متوجه دو عدد طاقچه بسیار زیبا که گویا برای جاچراغی ساخته شده اند می شود. پس از آنکه از تمامی بخش های داخلی غار، تالارها، اتاق ها و دهلیزهای آن دیدن کردید می توانید لحظاتی را در کنار چشمه ها و روزنه های تودرتو این غار به سر برید و با گشتن در لا به لای آن ها بازی هزارتو را برای خود تداعی کنید.

  دره ستارگان قشم [ + تور ساحل جنوبی قشم ]

فضاهای موجود در غار خربس در قشم

روزنه های برای تماشای چشم اندازهای غار خربس قشم

به طور کلی در رابطه با روزنه های غار خربس قشم و کاربردهای متنوعی که دارند نظریه های مختلفی وجود دارد. برخی معتقد هستند که در زمان های دور و در دورانی که مادها بر ایران حکومت می کردند از روزنه های مختلف غار در جهت پرستشگاه مهر و الهه میترا استفاده می شد. نظریه های دیگری وجود دارند که بر این اساس بود از آنجایی که غار خربس قشم به عنوان پناهگاه مردم بی دفاع این سرزمین استفاده می شد لذا مردم از این روزنه ها برای دید زدن دزدان دریایی و آشوب گرها و نزدیک شدن آن ها به محل استقرارشان استفاده می کردند. اما امروزه که این غار به یکی از پدیده های پر رمز و راز و جاذبه های حیرت انگیز جزیره قشم تبدیل شده است اوضاع کاملاً متفاوت شده است. روزنه هایی که در داخل این غار وجود دارند همان روزنه های بسیار قدیمی هستند که امروزه یک سری نرده های چوبی با قطرهای متنوعی را در جلو خود قرار داده اند که زیبایی و جذابیت خارق العاده ای را به نمای درونی غار می بخشند. باید گفت که این روزنه ها همچون سابق، تأمین بخش عظیمی از نور و روشنایی درون غار را بر عهده دارد.

 چشم اندازهای غار خربس قشم

به جرات می توان گفت زمانی که قدم به درون غار خربس می گذارید و خود را در مقابل این روزها می بینید نمی توانید از دیدن تماشایی ترین چشم اندازهای بیرون آن به آسانی بگذرید.

کاربردهای رمزآلود غار خربس قشم

با وجود تاریخچه کهن و طولانی که در رابطه با غار خربس قشم وجود دارد اما هنوز هم اسناد و دلایل خاصی برای این غار وجود ندارد. به واقع تمامی گفتنی های آن بر پایه افسانه های محلی است که در میان مردمان این سرزمین نقل قول شده است. شاید برایتان جالب و شنیدنی باشد که بدانید در آن زمان ها غار رمزآلود خربس چه کاربردهایی برای مردمانش به ارمغان می آورد. ما در ادامه برخی از آن ها را برایتان بازگو خواهیم کرد:

  • استفاده از آن به عنوان پرستشگاه آئین مهر پرستی
  • مکانی برای استوان زرتشتی ها
  • استفاده به عنوان پناهگاهی ایمن برای مردمان بی خانه و کاشانه

کاربردهای رمزآلود غار خربس قشم

اما امروزه در گوشه هایی از غار به ویژه در قسمت هایی از نواحی سمت راست داخل آن، دهلیزها و دالان های جدید و تازه ساختی توسط هنرمندان سنگ تراش ایجاد شده است تا به کمک آن شناسایی غارهای اصلی برای بازدیدکنندگان و گردشگران آسان تر باشد. همچنین در درون غار، کنده کاری های بسیار زیبا و با اصالتی شبیه با طرح های باستانی ایجاد شده است که به این طریق به اصالت و قدمت غار لطمه ای وارد نشود.

امکانات غار خربس قشم

بدون شک امکانات موجود در جاذبه های گردشگری اولین نکته ای است که بیش از هر چیز دیگری توجه گردشگران را به خود جلب می کند. می توان گفت امکانات موجود در جاذبه های گردشگری، می تواند به عنوان یک عامل موفقیت آمیز در صنعت توریستی و گردشگری در هر مکانی به لحاظ اقتصادی معرفی شود و بخش اعظمی از درآمدهای بسیاری از ممالک را به آسانی تأمین کند. تمامی این گفته ها در مورد غار دیدنی خربس قشم نیز صدق می کند. زیرا در این غار نیز می توان به تمامی امکانات زیر دسترسی پیدا کرد:

  • سرویس بهداشتی های منظم و پاکیزه با امکانات بهداشتی عالی
  • مغازه ها و غرفه های گوناگون و متنوع برای خرید خوراکی و صنایع دستی قشم
  • وجود یک مکان مناسب در جلوی درب ورودی غار برای پارک و توقف ماشین ها
  غار نمک (طولانی‌ترین غار نمکی جهان)

راه های دسترسی به غار خربس قشم

غار خربس قشم یکی از مکان های دیدنی پر بازدید در جزیره قشم است که در 15 کیلومتری این شهر و سمت راست جاده آن واقع شده است. هم جواری این مکان ارزشمند با شهر تاریخی خربس نشان می دهد که در زمان هایی، یک تمدن بزرگ و پیشرفته همچون مادها و ساسانیان در جزیره همیشه زیبای قشم وجود داشته است. شایان ذکر است که این غار از لحاظ ظاهری و ساختار اولیه شباهت های بسیاری به دخمه های ساخته شده در آذربایجان، کردستان، لرستان، بوشهر، اهواز و شوشتر دارد.

تنها راه دسترسی به غار خربس قشم این است که باید حتماً وارد جاده قشم به سمت روستای دیدنی رمچاه شوید. در طول راه تابلوهای راهنمایی به سمت غار وجود دارند که به راحتی شما را به سمت این غار هدایت می کنند. زمان بازدید از این غار هر روز از ساعت هشت صبح تا غروب آفتاب است و هزینه ورودی بازدید تنها 2000 تومان است.

آدرس: استان هرمزگان، جزیره قشم، 15 کیلومتری سمت راست جاده قشم

 

نزدیک ترین اماکن مهم به غار خربس قشم

اقامتگاه: 900 متر

پمپ گاز: 16 کیلومتر_ درگهان

مدت پیشنهادی بازدید از غار: 1 الی 5/1 ساعت

پمپ بنزین: 16 کیلومتر_ درگهان

کافه: 900 متر

روستا: 5/7 کیلومتر رمچاه

رستوران: 900 متر

مغازه: در درون مجموعه

سایر امکانات مربوط به غار خربس قشم

مغازه و بوفه فروش خوراکی و تنقلات: دارد

ضروری ترین امکانات رفاهی: سرویس بهداشتی و فروشگاه سوغاتی و تنقلات

بهترین زمان بازدید از غار: اوایل فصل پاییز تا اواسط فصل بهار

مسیر دسترسی به غار: بسیار آسان

وسیله نقلیه عمومی: ندارد

دسترسی به اینترنت: دارد

دسترسی به وای فای رایگان: ندارد

راهنمای بازدید از غار: دارد

رستوران: ندارد

مسیر پیاده‌روی: دارد

آنتن موبایل: دارد

پارکینگ: ندارد اما جای پارک آسان در جلوی درب ورودی دارد

کافه: ندارد

سوغات و صنایع دستی غار: انواع زیورآلات متنوع با دکوری ها، حنا، صدف های کوچک و بزرگ و…

گفتنی های جالب درباره غار خربس قشم

باید گفت که درباره غار خربس قشم گفتنی های جالب و شنیدنی وجود دارد. در ادامه به ذکر برخی از آن ها خواهیم پرداخت:

از مردمان محلی که این سرزمین درباره غار خربس نقل قول شده است که بلندای این غار و در ارتفاعات صخره ای آن محل سکونت یک جفت عقاب ماهیگیر است. این جفت عقاب ها از گونه های نایاب و بسیار مرغوب در جهان هستند که تخم می گذارند. بعضی ها هم می گویند حفره های زیرین و گوشه های تاریک غار، محل سکونت خفاش های نایاب دو موشی است. به گفته کارشناسان زیست محیطی، نسل این نوع خفاش ها در ایران در حال انقراض است اما خوشبختانه غار خربس هنوز هم محل سکونت ایمنی برای آنان محسوب می شود.

غار خربس در نقشه

غار خربس در نقشه

 

[تعداد: 2    میانگین: 3.5/5]

4 دیدگاه ها

  1. سمیه حیدری گفت:

    سلام قیمت تورهای گردشگری قشم برای نوروز را لطف میکنید؟

  2. ali kashani گفت:

    سلام تور برای بازدید از غار خوربس هم دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *